Sponsorlu Bağlantı

10 Ocak 2018 Çarşamba

Kerevizin Faydaları Hakkında Kısa Bilgi

Kerevizin Yararları aroması ve tadıyla, düşük kal sebzeler arasında oldukça popüler olan kereviz yalnızca lezzetiyle değil sıhhate yararlarıyla da ön tasarıya çıkıyor. Kerevizin yararları arasında ilk sırada K vitamini itibariyle çok iyi bir kaynak olmasını sayabiliriz. Ayrı olarak antioksidan özelliği bulunan kereviz çeşitli hastalıklara taban hazırlayan “serbest köktenlere” karşı vücudun direncini arttırıyor. Perhiz yapıyorsanız ve lezzetli bir atıştırmalık arıyorsanız kerevizi tecrübe edebilirsiniz, zira 100 gram kereviz yalnızca 16 kalori içeriyor. 

Kerevizin Faydaları

Ülkemizde ekseriyetle kerevizin kök bölümü kullanılır ancak, sapı ve yaprakları da en az kök bölümü kadar besleyici ve sıhhate yararlıdır. Yüksek Tansiyon: Daha önceki vakitlerden günümüze yüksek tansiyonu düşürmek için tüketilen kerevizin bu yararı son senelerde yapılan ilmi araştırmalarla da desteklenmektedir. Bilhassa kereviz sapında bulunan ve kerevize kendine özgün aromasını veren “phthalide” isimli bileşenin adaleleri ve damarları deşarj olarak kan akışını kolaylaştırdığı bilinmektedir. Phthalide, bu arada stres hormonu olan “catecholamine”nin imalatının azalmasına yardımcı olarak, bu hormonun damarlarda kapı aralayabileceği büzülmeyi önler. Yapılan bir takım araştırmalara göre, günde 4 adet kereviz sapı yemek kan basıncını vasati %12 oranında düşürüyor. Tabi şayet hipertansiyon hastasıysanız ve tansiyon ilacı kullanıyorsanız, düzenli olarak kereviz tüketmeye başlamadan önce, olası yan etkiler ve kerevizin kullandığınız ilaçla etkileşimi ile ilgili önce doktorunuzdan bilgi almanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kürk Mantolu Madonna Kitabının Konusu, Geniş Özeti

İki dеğişik dünyaya ait iki insanın еntеrеsan sеvdasının hikayеsidir. Bеlki dе еn dikkat çеkici hеm dе tеk ortak yanları kеndi yaşadıkları ...